Monday, December 13, 2010

>hati terbelah-belah

0 ulasan
sy rindu sangat kat dye....sumpah sangat2....walaupon sy tau aty dye stilll pada orang laen tapi sy syang dyela.....sebenarnye sy xtau macam mne sy kalu dye tgglkan sy....xp kalau itu blh bt dye bhgia,sy akan lepaskan dye....mungkin tu je blh bt dye tersenyum.....aku suka dye senyum....x suka dye marah2...x suka dye masam sebab buruk hehhe...ape2 pon thanks bt sy ase bhgia....sy tau sy akan hilang dye stu ari nanti...xp sy nak syang dye walaupon aty sy sakit ,sy kecewe,sy terluka....walaupon sebenarnye sy x kuat ble tgk dye dgn perempuan laen .......

Thursday, December 9, 2010

>thanks....

0 ulasan
teringin sangat nak g air terjun chamang.....walaupun bnde ni dah agak lame nak jugak post kat sini huhuhu
















best sangat2 taw...kepada yang drive thank sangat2 huuhuhu....

Wednesday, December 1, 2010

>perlu ke?????

1 ulasan
pelik la kenapa soalan macam ni selalu ditanya n dipersoalkan.....


awak suka lelaki macam mane????
yang hensem ke tidak???
yang kaya ke???

perlu ke sume soalan tu??untuk sekadar angan2...bolehlakan....sebab x semua bende kita nak kita dapat n x semua orang kita sayang kita dapat memilikinya....kan????
bagi saya x perlu hensem macam fahrin ahmad cukupla sekadar sedap mata memandang...
duit memang la penting xp saya bukan la seorang yang mata duitan,memadai dengan cukup beri semua keperluan....
tapi yang paling penting sekali lelaki tu mesti la.,,ambik berat pasal saya,sayangkan saya n kalau boleh setia...
huhuhuhu

>mood:~~~~serabut,sedih~~~~

0 ulasan
arini sume mood ade.....dengan masalah bertimbun2nye....alahai...nak ngadu kt sape pon xtau....nak ngadu kat awak,awak pon malas nak dengar masalah x penting saya nikan....sume kerja saya kene buat sorang2...ermmmm.....dengan sakit kepalanye.....arghhhhh....kerja banyak nye la....xlarat nak buat sorang2....

Thursday, November 25, 2010

0 ulasan
 majlis daerah bera
 persiapan majlis jamuan raya & penutup bulan kemerdekaan di dataran bera
 sign board bg sesiapa yang nak datang bera
hahaha
 hahaha macam nak promote bera la pulak
mesti ramai yang x pernah datang or menjejak kan kaki ke bumi bera kan....nak ikutkan name tempat ni rasa macam x femes je kan...bera adalah bandar yang baru nak maju okey....sebhgian gmba2 kedudukan bera sebenarnya huhuhu.......macam pemandu pelancong dah aku....hahaha

Friday, November 19, 2010

>Tolong buat saye gembire boleh...?

1 ulasan
Tak tau kenape aku perlu menangis semalam. aku ... aku tak suke keadaan macam ni. Aku tak suke menangis lagi sebab dye. Tp kenape air mate ni tak penah kering2 arghhhhhhhhhhhhhhh tak suke tak suke!!

kawan-kawan doakan aku sentiase heppy, ketawe, gelak2,riang ria sentiasa ye. Dan jugek jgn lupe doakan aku menjadi seorang yg strong! yeahhhuu

>sumpah aku minat giler

0 ulasan
kete ni yang selama ni aku simpan angan-angan nak dapatkan...aku xpernah cakap kat sape2 pon yang aku minat giler design kete ni sebab aku xdpt nak bli lagi...aku simpan je angan2 ni dan akn bli sampai waktunya...


awak igt x saya pernah ckp saya nak bli kete tapi saya lupa nama dye....
nila kete yang saya cakap tu...
SUZUKI SWIFT
tapi awak dh tlg cari  kan harga kete ni utk d***h kan....
ermmmmm xpela....awak tlgla dye ye....

Thursday, November 4, 2010

>HaHaHa paDan mUka!!!!!!

0 ulasan
tu la orang kata jangan menipu "berdosa"...
konon-konon nak kena kan orang...
last2 dye yang kena....
rasa macam nak gelak terguling2...

maaf kejutan yang awak nak lakukan tidak menjadi okay....
tapi saya tetap menhargai kejutan yang x berapa nak menjadi tu....
tapi sori awak taw...sebab nak jumpe sya awak kena saman...
sori sangat2 BUT paDan muka,laen kali jangan nak kenakan orang lagi taw...
thanks...sebab kuar makan gn saya n sudi luangkan masa tok saya...

lakonan yang anda lakukan 2,3 arini amat menyakitkan ati saya sebenarnya...
seriusly....
xp lakonan anda perlu diperbaiki lagi okay....
huhuhuhuhu

>ish....xDe PaKwe poN xpe Daa....

0 ulasan
Hello sayang...

kenapa sayang tak nak angkat tepon bila abg call handset sayang tadi... janganlah sayang merajuk lelama sangat, betui... abg tersangatlah rindu kat sayang..... walaupun muka abg ni agak macho dan comel.... janganlah sayang jeles kat abg kalau-kalau ada awek lain yang asyik pandang-pandang dan senyum-senyum kat abg masa kita gi dating.... biasa la tuh...

Apa...tak muat...??? kan sayang dah test cincin tu masa kat kedai emas apek tu tadi... apsal la tak muat pulaks.... janganlah sayang risau.... duit cincin yang sayang bayarkan tadi..esok-esok abg bayarla balik kat sayang..... sayang pun sedia maklum....abg bukannya takde duit.. tapi duit tu abg dah belikan graphic card baru kat pc abg.... RAM pun abg dah beli yg baru... tambah lagi sekeping...kasi power sikit.... tu belum masuk nak tukar hardd! isk baru lagi tuh....Abg tau sayang marah sebab abg yang selamba katak jer... melompat longkang depan kedai apek tu tadi... tanpa menunggu sayang melintas titi.... bukan abg tak gentleman.. tapi abg cuma memeriksa kalau-kalau ada bahaya di seberang sana.... maafkan abg...tobat.. lain kali abg tak buat lagi.......

Kes masa makan kat kedai mamak tu tadi...sorry la... abg ingatkan nak test jer mee goreng sayang tuh..... soksek..soksek...masa sayang gi toilet.. tak perasan pulak..dah abih... sedaaaaaaappppp....!! tapi kan abg dah ganti ngan roti canai kosong abg?? tak sedap ker roti canai kosong tuhh??? udah ler tu... .janganla merajuk lama lama...

Oh yaa..!! henset kita ni kita tukar dulu la yee... abg pinjam jaap henset sayang... nanti abg tukaq la balik.... sayangkan ader handbag besar..senang nak simpan henset abg yg besar tu... Hehehehe .! . henset sayang kecik...buleh abg simpan dalam kocek abg...

Betuuuul...........! semalam abg dah booked tiket citer Salon tuh... abg ingat la kan... cashier cineplex tu lupa nak key in dalam komputer dia la... pasal tu la tiket dah abis..... lagi satu....sampin dan songkok ayah sayang yang abg pinjam utk hariraya aritu... kira pinjam terus la yee.... boleh gaks guna masa ari nikah kita esok-esok... bukan abg taknak beli baru... tapi sayang la...benda elok lagi... buat apa nak beli baru kannn... tapi sayang jgn bagitau kat ayah sayang plaks... ayah sayang sure tak pasan punya sebab nanti abg dye la sampin tu ngan kaler lain....

Buat masa ni motor abg masih dlm wokshop.. ntah apa ntah pomen tu buat tak siap-siap lagi... jadi Gen2 sayang ni...kira abg pakai dulu la yee utk pergi keje... sayang bukan tak tau... tempat keje abg kan jauh... sayang pergi keje naik LRT pun bolehh........! ...

Lagi satuu.... besok sampai kat opis sayang nanti.....sayang tlg bank-in kan RM300 kat akaun abg ye... bukan apa...Gen2 sayang ni kuat mentekedarah minyakk betuii... motor kapcai abg pun tak camni...

Okeyla sayang...dah cakap lama ni... jgn lupa top up kan prepaid abg nii... esok2 senang abg nak call sayang lagi...


bye-byee....

>huhuhuhuhu

0 ulasan
Beberapa minggu lepas saya ajak awak keluar...



Awak tak nak keluar sebab nak study..ok fine i accept that...

Awak kata nak keluar hari khamis...awak cakap nak keluar awal,

saya jadi excited sangat-sangat...

Tetiba semalam awak cancelkan sebab awak ada program...

kecewanya saya..

Wednesday, November 3, 2010

>chenta tulip

0 ulasan
bunga tulip yang aku minat giler...
cantik nye la....
tulip merah

>seDih lorh....

0 ulasan
aku rasa sangat sedih okey!!!aku rasa macam akan kehilangan dye je.....uwaaaa....aku rasa macam nak nangis....tapi aku tak nak ....
ermmm aku btol2 rindu dye....sobs...sobs...
kenapa perlu aku rasa sedih?????
aku tak gadoh gn dye pon....bertekak pon tak,tapi KENAPA?

uUWwaaa jangan pergi....jangan tinggal kan aku sorang-sorang..




soBs....soBs....soBs......

>DaTa - Rahsia kesabaranku

0 ulasan
sayup hiLang
Rahsiaku seLamanya
unTuk aku
Terus menyinTai Dirimu

Aku penDam
JaDi khazanah semaLam
semoga engkau bahagia

seTeLah aku meLihaTmu berubah
TuTur Laku TiaDa menJaga haTi
Apa Lagi guna rahsia inikan
ku persembahkan..

ku cuba perTahankan perasaanku
namun kau Terus menDuga
kesabaran ini
DipersenDa..

kiranya huJan Turun membasahi Diri mu
ITuLah air maTa Dari haTiku
menghiTung hari - hari bersama
namun aku Dikecewa


AnDainya aDa bayu membeLai waJahmu
Ia membawa kaTa pesan Dariku
Aku kini DapaT menerima
perpisahan ini..

Tuesday, November 2, 2010

>pinjaman semata-mata

0 ulasan
ku temui mu dalam gerimis,

ketika air mata basah di pipi,

saat itu musim tengkujuh...

hujan tidak henti-henti mencurah ke bumi milik Ilahi,

sehingga hati ku tertanya-tanya, dimana mentari yang ku cari..

"akal" berbisik dalam diri,

sabarlah lah wahai hati,

ada sesuatu menanti mu pasti, di sebalik awan mendung berarak pergi...

ku yakini janji Ilahi,

ku sabar menanti...

hari berganti hari, bulan-bulan ku biar berlalu, tahun terus berlari

tanpa ku sedari, ku temui sinar di lorong sunyi

aku berlari menghampiri,

tetapi ia bukan mentari yang ku cari...

rupanya hanya sinar sang pelangi,

namun ku syukuri nikmat kurnian Ilahi,

yang pasti bukan miliku abadi....

Ya Allah, jangan biarkan daku mencintai kurniaan mu, melebihi rasa cinta & kasih ku pada Mu"

>paNoRama indah~~~~

0 ulasan









mendamaikan.....
suka sangat benda2 berkaitan alam sekitar
cantik ciptaaan ALLAH..
impian nak g merasai sume keindahan alam
~lalalalalalalala~
0 ulasan
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*******************************************
*****************************
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
BOSAN
BOOSSAAN
BOOSSSAANN
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Monday, November 1, 2010

>exam~lalalalalala

0 ulasan
time hujung2 taon ni cam bese la time2 student2 skool,,student2 poli n student2 U final...walaupon aku bkn lagi dari kategori student xp kadang2 dikategori jugak huhuhuhu..konon2 la...
mane tau akan datang kan ,,doa cik abg budin nak aku sambung blaja termakbul kot2...
arini abg budin start exam..hope dye dpt jawab..walaupon aku tau dye xde la study mne..
"maen kuat...t kne repeat baru tau..."
disebabkan dye nak exam akula jadi mangsa kebosanan akibat daripada kelebihan "kestudyan" dye ..

P/s :gud luck tok paper senggaraan arini ea...

>sob....sob...

0 ulasan
hari sabtu ari2 bufday dye...plan baik punye nak jadi orang fes wish..,,xp bantai ak tertido la pulak...huhuhu
cian dye...dah la konon2 nak g celebrate x jadi pulak...ape2 pon xsabo nak tunggu dye balik....

      :balik cpt taw pakcik buddin!!!...huhuhu...
        :hadiah dah prepared taw cik abg...xp janji jgn gelak taw


p/s:sori sayang t kite jumpe i blnje mkn ea...huhuhu

Friday, October 29, 2010

0 ulasan
Aku dah kawin skarang



by Tuah Mohd Bakheet on Thursday, October 28, 2010 at 2:15am


220850.27.10_u




Aku dah kawin skarang. Bini aku memang baik sangat2. Tapi dia x seperti yang aku expect masa kami belom kawin dulu. Masa belom kawin, aku tengok dia memang sorang yang pendiam je, jarang gile cakap ngan laki. Member2 mmg puji la cara dia. So memang susah jugak aku nak cuba tegur dia masa tu.. segan dowh. Memang obvious lah kalau aku tegur. Tapi aku suka dia macam tu, so xde la cemburu sangat sebab dia jarang borak2 ngan laki..

Cantik? Memang la, kalu x aku comfirm x sangkut punyer. Haha. Cantik pada mata aku la. Member2 pon ade yang cube usha. Sori le dia nak layan. Haha. Memang market. Last2 aku yang dapat, memang rasa bangga giler. hehe..

Eh, dok ngumpat2 pasal dia, lupa lak nak kasi tau nama. Nama panggilan dia Ara. Nama betol dirahsiakan. Hoho..

Aku usha cara yang leklok la, gi jumpa bapak dia dluu. gentlemen beb! Slow talk ngan bapak dia. Err, bapak dia nama Marzuki.. Bapak dia ni jenis sound direct rupenyer.. Pergh, mmg kena kutuk kaw2 la gua. Sebabnya, bila dia tanya kenal x anak dia? Gua cakap x sgt. Bapak dia tanya lagi, nape nak kawin ngan anak dia? Gua cakap sebab minat. Minat sebab ape? Gua cakap x tau.. Habis kalu x dapat anak dia? Gua cakap nak jugak! Bapak dia sound la, “ko ni, cane ko nak kawin ngan org yang ko x kenal? Gua jawab, lepas kawin la saya kenal dia pakcik.. pastu sengih2.. pastu bapak dia diam.

Masa tu rasa down gile. Bapak dia cam tolak mentah-mentah je proposal aku.. Ke dia saja nak uji kehebatan cinta aku?? Huhu.. Time tu aku dh terpikir nak usha calon lain je. Aku memang ade lagi sorang yang aku suke. Haa yang ni gua memang kamceng giler. Yang ni pulak nama dia Ika. Gua memang selasi lah ngan minah ni. Haha.. Tapi last2 orang lain gak yang gua pinang.

Hari keputusan proposal aku akhirnya tiba. Kputusannya.. jeng3.. x spt yang aku jangka. Haha. Aku ingat kena reject, satgi family diorang terima. Warghh happy giler. Alhamdulillah. So, memang sah la takde jodoh aku ngan Ika. Time aku bgtau Ika aku nak kawin, dia accept je. Kejam gile aku. Dia kata semoga aku bahagia.. lepas tu kami dah x jumpa.

Lepas akad nikah, kompemlah aku sebagai laki Ara. Happynye aku Tuhan je tau.. kat rumah.. dia macam biasa, cool je.. Tapi cool semacam la pulak. Sepatah aku tanya, setengah patah dia jawab. Kalu aku x buka mulut, memang x berbunyilah rumah kitorang.

Ara taklah ‘bisu’ sangat. Kadang2 dia bersuara gak.. Tapi bagi aku yang jenis suka cakap banyak ni, Ara bukan jenis yang boleh bawak borak sangat. Bila aku cakap pasal something, dia macam blur... Macam x supportive sangat. Last2 aku dah malas nak borak.. oh boringnye.. Yang dia tahu cuma tunjuk baris gigi dia ja.. sengih. Cam yg aku buat kt bapak dia dulu. Psycho seyh..

Nak jadik lagi tensen, aku ni jenis perokok sederhana tegar gak la. Tapi bini aku pulak mmg cam fobia giler ngan asap rokok. Bau nafas aku yg bersisa rokok pon, dia mesti batok.. x bau rokok pon dia dah selalu batok. Uhuk3 gitu.. Sebab sayang bini, makin lama makin kurang aku merokok.. kalu gian sangat pon aku merokok time kat ofis je.

Bini aku keje hospital, bahagian obat-obatan.. Aku lak xleh bau ubat, mesti pening kelapa.. Hari2 aku yang hantar, ambik dia gi spital. Time ambik dia balik, mmg hari2 lah baju dia bau obat dalam kete. So aku akan slalu bukak tingkap, nyaman sket..

Ada satu hari tu, masa hujan lebat. Xleh bukak tingkap kete, aku dah mmg pening-pening lalat dah.. Bau ubat.. Dengan poor visibility lg, kami accident! Langgar bontot kete orang depan. Kat spital, doktor kata bini aku keguguran akibat kemalangan tu. Hah??

Rupanya dia mengandung dua bulan.. Ara sendiri pon x tahu.. Ya Allah!!

Lepas kejadian tu aku terus suruh Ara benti keje. Dok rumah je.. Aku dah korbankan rokok aku, so dia kena korbankan keje dia. Aku dah x tahan bau ubat!! Aku sorang keje dah cukup sara idup kami!

Dekat setahun kami kawin, Ika tiba2 datang, dia kata masih sayang kat aku, nak aku ambik dia jadik bini no. 2.. Dia sanggup..

Alamak ni dah angau betol.. Padahal aku baru je kawin. Mungkin Ika yakin yang kami sangat serasi dan saling memahami, so dia berani propose kat aku. Then aku teros terang je la, aku cakap kat dia, yes aku memang x kamceng mane ngan bini aku skarang.. And banyak benda yang kami xde persamaan. Ara memang x banyak bercakap. Kalu aku cube buat lawak, dia macam x tangkap je. Sedih tol.. X pandai nak borak. Kalu jumpa member2 aku lagi le dia sunyi sepi. Dah le hari-hari dia suka masak benda yang sama.. Jarang la dapat makan yang lain sket. Kcuali makan luar. Itu pun dia akan order benda sama je.. Haha macam tu la bini aku.. Lucu lak..

Tapi kami masih cuba memahami hati budi masing2.. Aku cuba biasakan diri ngan bau ubat2 kat baju2 Ara dulu, cuba brenti merokok waktu awal2 kawin dulu.. Ara plak dh x keje, dah cuba belajar masak benda2 lain (jarang la menjadi).. Aku bagitau Ika, rumah tangga kami bahagia. Aku xleh menduakan dia.. Aku memang sayangkan dia. Ika terpaksa terima hakikat tu. Itu mmg last kami jumpa.

Kini, kami dapat rezeki sorang anak, dah besau, dekat 4 tahon la.. tp dah pandai mengaji sket2. Semua berkat kerajinan bini aku. Bab2 agama, mengaji sume dia mmg bagus. Anak aku Hafiz, memang dia train elok2 ngaji alQuran.. Alhamdulillah, semoga esok2 dia jadik anak yang soleh. Bagi aku itu la investment yang sangat2 menguntungkan!

Tapi sebenarnya dalam tempoh tu, kami x seperti pasangan yang lain, kot. Makin hari aku makin bosan ngan rumah tangga kami. Ara memang suka menyepi, jarang borak panjang2. Aku pulak suka keluar lepak ngan kawan2. Makin lama makin jarang aku duduk rumah. Lewat malam baru balik, bini dah tido. Esoknya pagi2 aku dh kena gi keje.. Dalam tempoh tu jugak, aku sebenarnya asyik keluar dengan sorang ofismate aku. Nama dia Lisa. Budak baru kat ofis aku.. Berbekalkan muka yang agak ade market ni, dia macam sangkut lak kat aku. So dialah yang slalu aku ajak kluar malam, teman aku borak2, kadang2 sampai pagi!

Aku sedar aku seolah2 mempergunakan dia untuk hiburkan hati aku.. Teringin nak kawin ngan dia, takot kecik hati si Ara pulak.. Dengan Lisa la tempat aku luahkan perasaan, kadang2 gadoh, kadang dia tercarut2 siap kat aku. Pastu minta maaf, dia kata tersasul.. Tapi aku mmg terhibur bila dok ngan Lisa. Bini aku kat rumah, dengan anak aku jarang sangat aku luangkan masa..

Ara sedar akan perubahan aku dari hari ke hari. Dia mula sedar aku ada pompuan lain. Satu hari dia bagitahu, dia izinkan kalu aku nak kawin lagi, tapi mesti dengan wanita yang elok2, sebab dia tak mahu pelajaran Hafiz terganggu. Aku pelik, apa kaitan??

Dan aku terfikir, Lisa tu wanita yang elok ke? Pakaian hari2 kompem ketat, make up kat muka 2 inci macam xleh kena air, x ambik air semayang ke? X semayang ke? Ke cuti sepanjang tahon?!

So aku postpone dulu hajat nak kawin ngan Lisa. Terfikir lepas kawin boleh nasihat kot sikit2, tapi time bencinta pon asyik lawan ape aku cakap. So sad!..

Ketika perkahwinan aku ngan Ara mencecah 4 tahun dulu, rumahtangga kami ditimpa dugaan yang maha besar. Ara mula jatoh sakit, batuk dia makin teruk, akhirnya masuk hospital. Dan saat itulah baru aku diberitahu, Ara mengidap penyakit barah tekak. Ya Allah!!

Doktor bagitau, Ara dah lama senarnya kena barah tu, penyakit yang akan buat dia slalu batuk, dan trpaksa menahan sakit bila bercakap! Aku rasa bagai kena tusuk dengan anak panah yang tumpul bila dengar benda tu!! Patut la Ara jarang sangat bercakap. Kenapa dia x bagitau aku??

Doc tu cakap lagi, penyakit tu makin lama makin teruk, dan bagi effect kat jantung. Sebab pernafasan dia selalu kurang dari sepatutnya. So jantung jadi lemah.. So itulah yang menyebabkan Ara jatuh sakit. Jantung dia skarang makin rosak akibat barah tu.

Jadi camane dia boleh ajar anak aku mengaji? Doktor tu bagitau, memang ada ubat utk diminum sebagai pelincir dalam tekak. Tapi hanya kurangkan rasa sakit, dan ia bertahan kejap je.. Tapi Ara x boleh selalu minum sebab ubat tu sangat mahal!!

Aku buntu..

Masa tulah baru aku terfikir, kami x penah bertikah lidah, x penah gado.. Mgkin itu hikmah dia.. Tapi aku x sedar selama ni.. Aku asyik tinggalkan dia, bergembira dengan pompuan lain.. Dia pula sanggup tanggung derita setiap kali perlu menjawab pertanyaan aku. Dan x penah luahkan derita kat aku..

Jantung Ara dah lemah sangat, doktor kata mungkin Ara x dapat bertahan lama.. Aku menangis depan doktor tu puas2, wlapun doktor pompuan. Aku dh x kisah. Aku menyesal dgn cara aku layan Ara selama ni.

Dia dah bagi aku macam2, jaga makan minum, pakaian aku, ajar anak kami mengaji, mmg x penah lawan apa aku cakap, apa aku suruh..

Aku suruh dia benti keje dulu, dia ikut. Walaupon kat rumah dia tetap baca buku pasal ubat-ubatan! Dia minat sangat dengan keje dia.. Maafkan abang Ara..

Bila balik rumah nak mandi kejap, aku sempat tengok balik kenangan2 kami.. Aku belek2, terjumpa kotak hantaran masa kami kawin dulu. Ada satu kotak jam, jam yang aku pakai sekarang.. Aku terkejut bila ada sehelai kertas dalam tu. Mula2 ingat kertas resit, tapi rupanya sepucuk surat!



1 Julai 2007,
Buat suami yang baru kupunya,


Terima kasih kerana menawarkan cintamu,


Yang ku tunggu-tunggu sejak kita mula bertemu dulu,


Ara memang cinta padamu,


Dan Ara menangis bila abang melamarku






Buat suamiku yang baru kupunya,


Luaranku mungkin nampak sempurna,


Luaranku mungkin ramai yang terpesona,


Tapi diriku bukanlah sesempurna abang sangka,


Kerna suaraku bukan kepunyaan kita






Buat suamiku yang baru kupunya,


Andai abang ingin melihat Ara ketawa,


Ara hanya mampu tersenyum pada abang,


Andai abang mahu Ara berjenaka,


Mungkin Ara kan menangis dibahu abang,






Kerana Ara tak mampu berbica,


Seperti orang lain berbicara,


Kerana Ara tak mampu ketawa,


Seperti orang lain ketawa






Jika membaca surat ini akan meleburkan cinta abang,


Ara pasrah dan relakan abang menjauhi,


Jika membaca surat ini Ara tetap dihati abang,


Ara sujud sejuta syukur pada Ilahi..






Yang benar,


Isteri yang menyanjungmu.




*Ara selitkan surat ini dalam kotak jam abang, semoga abang mudah terlihat surat ini..



Berderai lagi airmata jantan aku. Kenapa aku x terbaca surat ni 4 tahun dulu? Kenapa aku x tahu penderitaan Ara awal2 dulu? Kenapa baru sekarang?

4 tahun usia perkahwinan kami, Ara beri aku segala2nya.. dan paling penting dia bagi seorang anak yang comel dan bijak. Tapi apa yang pernah aku beri kat Ara?

Mulai saat tu aku jaga Ara sepenuh hati. Hari-hari memang keje ulang alik hospital. Masuk ofis pon kjap2. Anak aku bagi kakak Ara yang jaga. Masa tu aku dah serabai giler. Sangat x terurus. Baru aku sedar pentingnya Ara dalam hidup aku.

Dalam keadaan Ara yang agak lemah, aku minta kebenaran doktor untuk bawa dia melancong. Aku nak temani dia puas2. Aku nak bahagiakan dia dalam sisa2 hayat dia. Biar dia terlupa akan derita dia. Saat itu dia menangis kat bahu aku. Sejak dia sakit kami hanya berbalas tulisan kat kertas.. dan kertas2 tu aku kan simpan sampai bila2.

Dia tulis dia x menyesal kawin dengan aku. Dia tulis sangat bahagia hidup dengan aku. Siap cuba lukis gambar orang senyum.. haha.. Ya Allah hari2 itu kami sangat bahagia. Namun Ara dah makin lemah. Aku dah x mampu tengok dia derita. Setiap kali dia nak tarik nafas, sangatlah azab pada aku melihatnya.

“Ya Allah, jika Kau masih panjangkan hayat isteriku, Kau berilah aku separuh kesengsaraannya, biar kurang kesensaraannya Ya Allah.. Tapi jika hanya kematian yang dapat mematikan sengsara isteriku, aku redha Ya Allah..”

Aku x tahu apa lagi boleh aku buat.. Aku bacakan Yaasin ditelinganya berulang-ulang, biarkan anak kami dipangkuan memeluk-meluk ibunya..

Akhirnya Tuhan menjemputnya kembali. Aku pasrah. Kesedihanku terubat bila kulihat dia pergi dengan tenang. Sempat kuajarkan Syahadah.. dan dahinya berpeluh jernih. Lalu kukucup buat kali terakhir..

Kini, hmpir 5 tahun prkawinan kami, tinggal aku dengan Hafiz, dengan helaian2 tulisan terakhir Ara..



p/s : entry ni aku copy at note facebook someone....huhuhuhu...sedey nye...
        moga rohnya dicucuri rahmat

Thursday, October 28, 2010

>kerja ohh kerja...

0 ulasan
isy bosan la ble nak dapat kerja ni.....
bestnya tgk mmber2 dah dapat kerja tetap..
aku bila lagi....
nak jugak
nak...nak....
kerja oh kerja dimana kamu
huhuhuhuhu

>oh perempuan..

0 ulasan
Nak handle perempuan yang annOying ni lagi susa dari handle stereng kete or tayar beskal. Silap ribulan mau aku langgar gune lori tayar enamblasss.
Sume mende die sOrang yang paling bagOs. Die paling cantik, die paling best, sume orang gile kat die, die paling kiyut .Padehal satu lelaki pon xlekat, tapi diri sendiri sebOk cari jodOh , padehal xde sape suke kat kau. Oh tebalnye muke kau nanti bile satu hari kau sedar yang semua orang kate kau macam tu. Xlaku!

Kalau kau laku kenape xkawen lagi kenape semua orang yang kau kate suke kat kau langsung xde yang kapel dgn kau. Alahai... perasan cantik btOllah kau ,sume orang anggap kau macam biase je kau yang cakap kau punye tip tOp meletOps! Padehal... Orang xpandang pon engkau tu. Setakat kacau gurau-gurau pon kau dah perasan lebeyh.

Tapi kau kutuk orang pandai... Diri sendiri xcermin kau laaaaagi terOk dari orang yang kau kutuk tu. Tapi kau nak cOver kau kate kau bersyukur and terime diri kau macam tu. Orang laen yang macam kau, heks* bukan maen lagi kau ngate kan...? BurOk hudOh gedebab segala. Mulut kau insurans banyak bayar dah ke??? Cermin rumah kau xcukup besar untuk kau ke??? Atau pOn cermin tu sentiase prak prak prakkkkk retak kalau kau diri depannye??? Hiks!

insaf and sedarlah diri wahai pempuan... Apelah dibangge dengan pujian lelaki , lelaki ni bukannye boleh percaye. "Like" sttus or phOtO je kau dah perasan hOt. Tu blOm masOk part puji lagi. Alahai... kau xkenal ke lelaki millenium macam buaye tembage sekali die ngap kau. Padan muke. Apelah nak dibandingkan pujian dengan "like ur phOto/status" dengan usaha lelaki kalau die btOl-btOl suke kat kau mesti die fight untOk dapatkan kau and xpernah ptus ase then kau nampak keikhlasan die. Malangnye xde lagi lelaki yang buat macam tu kat kau kan? Haks3

Cukupla tak payah la nak upkan diri sendiri nak bangge diri kau tu yang terbaik kau la yang paling dewa sekali. Haktuih haktuih aku geli nak dengar kau cerita pasal diri kau yang lOw class oh sungguh aku susah nak cakap macam tu tapi malangnye kau memang lOw class sebab diri kau bukan sape-sape and kau layak dapat lOw class gurl sebab pangai kau tu yang lagi poyo tahap tenuk tambah plak dengan sikap kau suke merendahkan orang laen. U r at da lOwest!!! Paling rendah sejuta kali* hambek kau orang cume sekali kau plak sejuta kali ;p

Dan satu lagi kau perlu ingat, xpernah terlintas langsung dalam diri aku nak rase jeles kat kau sebab ape yang aku ade lebih dari cukup. Oh kenapelah kau perasan sangat yang aku ni jeles kat kau padehal obiyes gile kau yang jeles tengOk kebahagiaan aku. Oh ye, sebab kau annOying sangat, aku naek menyampaH. Saje nak bagi kau sedar diri kau tu.. BUKAN BAGOS SANGAT..TolOng sedar yerk...

Wednesday, October 27, 2010

0 ulasan
“JANGAN ‘terlalu’ MEMILIH & OBSES akan kekurangan diri org lain sehingga m’yebabkan kita TERLEPAS PANDANG akan KEKURANGAN diri sendiri yg SEBENAR nya adalah PUNCA kenapa kita SUKAR untuk menemui cinta….”

Buatlah KEPUTUSAN sebaik mungkin kerana MEMBINA sebuah HUBUNGAN itu sebenarnya adalah lebih MUDAH dr MEMELIHARA nya kelak :D

Sama – sama kita RENUNGkan :)

-copy right by ainihayatimawawi blog-

>..(keLaS giTu haha)..

0 ulasan
haa ni la rumah aku ....eh silap2....rumah family aku daa...bak kata pepatah
 "RUMAHKU SYURGAKU"
 kelas kan hahaha

hehehehe saje je xde ape nk di update dalam blog ni...so letak gambar2 ni

kepada sape2 nak menjenguk @bertandang blh la datang beramai2 k..
no rumah dah tercatat kat atas hehehe...ni suasana rumah aku tenang dan mendamaikan ...right???
ni pulak suasana rumah aku waktu malam ....gelapnyekan...nak datang pon takot huhuhuhu

k,la....tu je nk post...

bye..

Saturday, October 23, 2010

>MAKHLUK YANG SENGAL....

0 ulasan
Aku bengang giler bile ade manusia sengal yang menyalahgunakan facebook...boleh pulak sorang minah ni menggunakan facebook palsu dye tok men'sound orang...dan orang tu adalah aku....hahahahaha padan muka aku kan...

msg pertama minah tu :
aq warning ko x payah nak gedik2 komen pape kat wall pakwe aq...cermin    la diri tu dh la stail cam orang tua...sekali lagi ko komen aq malukan ko kt kwn2 ko...jangan bajet sangatla...

bile aku tanye sape pakwe dye,dye xnak bgtau pulak...

eee plz la....ade gak orang macam ni kan...blom jadi laki lagi dh lebih2...macam la dye tu cantik sangatkan...kalau aku macam orang tua pon at least aku x pernah ubah sikit pon ciptaan ALLAH...macam mane ALLAH jadikan macam ni la aku....

msg kedua minah tu :
paham bahase pon....

dan secara sengaje nye aku dapat agak sape minah ni n sape pakwe dye....minah ni x cantik mane pon...elok2 jadi pompuan nak jadi lelaki ....pelik punye orang pastu cakap orang xsedar diri....

isy..isy..isy...



i fucking stupid people like this

Thursday, October 21, 2010

>Trailer Filem CUTI-CUTI CINTA 2010 (HQ)

0 ulasan
0 ulasan
If you’re asking if I need you,
the answer is forever.
If you’re asking if I will leave you,
the answer is never.
If you’re asking what I value,
the answer is you.
 If you asking if I love you,
 the answer is I DO.
i do love u with all my heart..i love u.!

Wednesday, October 20, 2010

>HAnCuR HaTi

0 ulasan
aku sayang dye...........
tapi dalam aty dye ade perempuan tu je....
sedihnye.....
kalau cakap kat dye pon aku tau aty dye tetap untuk perempuan tu...
terpaksa la aku pendam semua nye...
aku sayang dye sangat....
harap sangat suatu ari nanti
dye sayang aku macam dye sayang perempuan tu
dan kalau boleh lebih dari tu....
macam aku sayang kan dye....

>....HaRgai Dan DiHarGai....

0 ulasan
aku terlalu menhargai orang2 yang hadir dalam idop aku.....
dari mane pon dia hadir....
dari mane pon dia wujud....
aku tetap akan menghargai orang itu....

walau sebesar mane pon hati ni dilukai....
menghargai itu akan tetap terjadi....


30hb ni bufday seseorang yang aku hargai kehadiran
aku awal2 dah carikan hadiah tok dye.
hehehehe...
macam x sabar je kan....
puas aku pikir ape nak bagi....
last2 jumpa...pilih punye pilih.....
last2 hadiah 2 x cantik rupenye.....
isy...isy....
x puas aty btol.....
huhuhuhu.....
kt atas ni la contoh box gift yang aku bli
huhuhuhu.....
harap2 hadiah tu dye sukala kan....